Beste Ouder(s)/Verzorger(s)

Op maandag 20 maart opent huiswerkbegeleidingsinstituut Het Blokhuis haar deuren. Het Blokhuis begeleidt leerlingen één, twee of drie middagen per week bij het maken van hun huiswerk. Ook biedt Het Blokhuis hulp bij het maken van een planning en het aanleren van succesvolle studievaardigheden. Alle leerlingen in het voortgezet onderwijs die bbl, kbl, gl, tl, mavo, havo of vwo volgen zijn van harte welkom.

 

NB: Wij doen dat in een klaslokaal op school, maar opereren verder geheel onafhankelijk van de school.

 

U kunt kiezen voor de huiswerkklas, huiswerkbegeleiding, planning maken en/of een cursus leren leren. De huiswerk­klas biedt uw kind een plek om in alle rust het huiswerk te maken. Huiswerkbegeleiding biedt uw kind extra ondersteuning bij het maken van het huiswerk en het leren voor toetsen. Een planning maken geeft uw kind overzicht en een taaklijst voor het huiswerk dat de komende week af moet zijn. De cursus leren leren geeft uw kind handvatten om o.a. beter te organiseren, te plannen en te leren voor toetsen.

 

Voor al onze leerlingen staat er bij binnenkomst fruit en een glas limonade klaar, want leren doe je niet op een lege maag.

 

Bent u enthousiast geworden en wilt u uw kind inschrijven? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrij­blijvend intakegesprek. En welke van de vier opties u ook kiest (huiswerkklas, huiswerkbegeleiding, planning maken, cursus leren leren), de eerste dag is gratis. Pas hierna besluit u of u verder wilt gaan.

Heeft mijn kind studiebegeleiding nodig?

 

U vraagt zich wellicht af of uw kind daadwerkelijk studiebegeleiding nodig heeft. Hieronder vindt u een paar punten die u als ouder na kan gaan om te bepalen of uw kind wellicht studiebegeleiding nodig heeft.

 

– Maakt uw kind (op eigen initiatief) zijn huiswerk?

– Heeft uw kind thuis een rustige werkplek, zonder afleiding van broertjes, zusjes, huishoudelijke taken of media (telefoon, televisie)?

– Hebt u (of uw partner) de tijd om uw kind te begeleiden bij het huiswerk?

– Hebt u de vaardigheden (beheerst u de stof en verschillende vormen van uitleg geven?) om uw kind zelf te begeleiden bij het huiswerk?

 

Heeft u op meerdere vragen ‘nee’ geantwoord dan kunt u er voor zorgen dat de situatie thuis verandert, of u kunt kiezen voor studiebegeleiding op school.

 

 

Studiebegeleiding kan:

 

– het verschil maken tussen bijvoorbeeld kbl of mavo.

– Het verschil maken tussen blijven zitten of overgaan.

Waar wij voor staan en wat wij bieden

 

Onze studiebegeleiding voldoet aan de volgende door onszelf opgelegde eisen:

 

– De leerlingen wordt een rustige en veilige werkplek geboden.

– De huiswerkbegeleiding sluit aan bij de werkwijze en lesmethode op school.

– Er is een begeleider aanwezig die beschikt over de nodige vakinhoudelijke (beheerst de leerstof) en sociale (pedagogisch-didactische) vaardigheden.

– Er bestaat continuïteit; er zijn vaste momenten en vaste begeleiders.

– De huiswerkbegeleiding is voor ouders betaalbaar.

– De locatie van de huiswerkbegeleiding is makkelijk bereikbaar.