Blijven innoveren

Blijven innoveren

Kishore Mahbubani is de ‘rector’ van de Lee Kuan Yew School of Public Policy  van de National University of Singapore. Hij heeft een interessante theorie over waarom een Brexit en een Trump-presidentschap konden gebeuren. Hij stelt het redelijk simpel, maar als je er iets langer over nadenkt, is het helemaal zo gek nog niet.

Hij stelt dat de Westerse leiders de bevolking heeft voorgelogen (ik spreek liever van niet inlichten) over wat er nodig is in een globaliserende wereld om de beste van de klas te blijven, wanneer het gaat over economie. Volgens Kishore hadden ze de bevolking tijdig moeten inlichten over het belang van dagelijkse competitie en het dagelijks aanleren van nieuwe vaardigheden en het bedenken van nieuwe oplossingen.

Kishore zegt: “It’s a new world, and you have to change and adapt, because the world will keep changing, very fast, all the time.”

Kishore zegt dat het niet alleen belangrijk is om te kijken naar wat je volgende stap is, wat je carrière jou kan brengen, maar dat je groot moet denken. Denk aan hoe jij een bijdrage kan leveren voor een betere wereld, en met wie kan je het beste samenwerken om dat te realiseren?

En als je dan eenmaal je diploma hebt, denk dan niet dat het voorbij is met leren. Dan heb je nog steeds de mindset nodig van leergierigheid. En niet omdat het moet, maar omdat het mag en vanuit een gevoel van plezier. Je gaat een nieuwe fase van leren en veranderen en aanpassen in, waarin je grenzen gaat verleggen. Je gaat mogelijkheden zien.