Huiswerkbegeleiding

Voor leerlingen die extra hulp nodig hebben bij het maken van hun huiswerk en/of leerlingen die hun studievaardigheden nog moeten verbeteren.

 

Wanneer uw kind klaar is met zijn of haar schoolrooster dan gaat ze op weg naar het lokaal van de huiswerkbegeleiding. Voor al onze leerlingen staat er bij binnenkomst fruit en een glas limonade klaar, want leren doe je niet op een lege maag. Op het bureau van uw kind ligt een huiswerkdagplanner. Zodra uw kind heeft plaatsgenomen schrijft hij/zij – onder begeleiding – op aan welke vakken en opdrachten ze de komende twee uur gaat werken. Deze dagplanner is ter ondersteuning van de taakgerichtheid van uw kind. Op de planner geeft ze ook aan of ze huiswerk (maakwerk) gaat maken of voor een toets (leerwerk) gaat leren. Toetsen hebben uiteraard prioriteit boven huiswerk en zullen bovenaan de dagplanner worden gezet.

 

Het is vaak zo dat leerlingen die goed zijn in talen moeite hebben met exacte vakken en vice versa. Om die reden hebben wij besloten om elke dag een ander cluster vakken aan te bieden. Op die manier kan de begeleider van de groep geselecteerd worden op kennis van het cluster vakken, waardoor uw kind nog beter begeleid kan worden. Kijk goed in het rooster welke vakken op welke dagen worden gegeven. Uiteraard mag uw kind ook aan andere vakken werken en kan de begeleider vaak ook dan uw kind prima verder helpen met het vak.

 

Na een uur hebben de leerlingen 10 minuten pauze, waarna ze nog 50 minuten doorstuderen. Na twee uur wordt er gekeken of de leerling de dagplanning af heeft gekregen. Uw kind neemt de dagplanner mee naar huis, zodat u kunt zien waar ze aan heeft gewerkt.

 

Tijdens de huiswerkbegeleiding bestaat er een grote mate van begeleiding en aandacht voor uw kind. Dat is mogelijk omdat er een maximum aantal van zes kinderen is en omdat de begeleider zich gespecialiseerd heeft in de cluster vakken. Elke week ontvangt u een bericht van de getoonde inzet en vooruitgang van uw kind tijdens de huiswerkbegeleiding.

Samenvattend

–           1, 2 of 3 dagen.

–           Twee uur huiswerkbegeleiding. 

–           Samen plannen, overhoren van leerwerk, controleren van maakwerk. 

–           1 keer per week bericht over inzet en vooruitgang. 

–           1 begeleider op max. 6 leerlingen.

Inschrijven

Bent u enthousiast geworden en wilt u uw kind inschrijven? Maak dan een telefonische afspraak voor een eerste vrijblijvend intakegesprek met de locatiemanager. En welke van de twee opties u ook kiest (huiswerkklas of huiswerkbegeleiding), de eerste dag is gratis. Pas hierna besluit u of u verder wilt gaan.

Tarieven per vier weken

1 dag in de week: € 80,- 

2 dagen in de week: € 120,- 

3 dagen in de week: € 160,-