Huiswerkklas

De huiswerkklas is bedoeld voor leerlingen die een rustige en veilige omgeving nodig hebben om hun huiswerk te maken of om toetsen te leren.

 

Wanneer uw kind het schoolrooster van die dag heeft afgerond, dan verwachten wij uw zoon of dochter in de huiswerkklas. Voor al onze leerlingen staat er bij binnenkomst fruit en een glas limonade klaar, want leren doe je niet op een lege maag.

 

Op het bureau van uw kind ligt een huiswerkdagplanner. Zodra uw kind heeft plaatsgenomen schrijft hij op aan welke vakken en opdrachten hij de komende twee uur gaat werken. Deze dagplanner is ter ondersteuning van de taakgerichtheid van uw kind. Op de planner geeft hij ook aan of hij huiswerk (maakwerk) gaat maken of voor een toets (leerwerk) gaat leren. Toetsen hebben uiteraard prioriteit boven huiswerk en zullen bovenaan de dagplanner worden gezet.

 

Na een uur hebben de leerlingen 10 minuten pauze, waarna ze nog 50 minuten doorstuderen. Na twee uur wordt er gekeken of de leerling het huiswerk af heeft gekregen. Uw kind neemt de dagplanner mee naar huis, zodat u kunt zien waar hij aan heeft gewerkt.

 

De mate van begeleiding en aandacht voor uw kind is beperkt in de huiswerkklas, omdat de kinderen die deelnemen aan de huiswerkklas het huiswerk zonder al te veel moeite begrijpen, en vooral komen voor de rust en structuur. Er is uiteraard wel ruimte om enkele vragen te stellen. Elke maand ontvangt u een bericht van de getoonde werkhouding van uw zoon/dochter in de huiswerkklas.

 

Samenvattend

– 1, 2 of 3 dagen.

– Twee uur huiswerk maken onder toezicht.

– Mogelijkheid tot vragen stellen.

– 1 keer per vier weken bericht over werkhouding.

– 1 begeleider op 12 leerlingen.

Inschrijven

Bent u enthousiast geworden en wilt u uw kind inschrijven? Maak dan een telefonische afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek met de locatiemanager. En welke van de twee opties u ook kiest (huiswerkklas of huiswerkbegeleiding), de eerste dag is gratis. Pas hierna besluit u of u verder wilt gaan.

Tarieven per vier weken

1 dag in de week: € 40,- 

2 dagen in de week: € 60,- 

3 dagen in de week: € 80,-